U  posjet trogirskoj udruzi TOMS stigli su, 19. rujna, predstavnici Saveza udruga osoba s invaliditetom kineske pokrajine Zhejiang. Šestero predstavnika tog dijela Kineske Republike koji broji preko 57 milijuna stanovnika odlučili su se nakon posjeta Rusiji doći u Hrvatsku i upoznati se s radom udruga za osobe s invaliditetom.
Nakon sastanka u Zagrebu gdje su ih dočekali čelni ljudi Hrvatskog saveza udruga osoba s invaliditetom zanimalo ih je  kako funkcionira jedna od udruga u sklopu saveza.

Od svih udruga na razini Hrvatske oni su se odlučili za trogirsku čuvši kako je to jedna od udruga koja daje sve od sebe da bi pomogla osobama s invaliditetom. Ujedno ih je zanimalo koji su to uspješni projekti koje ova udruga provodi .
Nisu krili oduševljenje saznanjima o radu udruge, pomno zapisujući svaki detalj i kako su nam rekli nastojat će neke projekte provesti u svojoj pokrajini koja broji preko 3 milijuna osoba s invaliditetom.

– Zaista je veliki uspjeh što su predstavnici tako jedne mnogobrojne zemlje došli u Hrvatsku i odabrali baš naš grad i našu udrugu da bi se upoznali s našim radom – rekao je Ivica Bašić, predsjednik Udruge TOMS, dodavši kako su se kineski predstavnici iznenadili radom  Udruge, a najviše dojmova na njih je ostavio projekt “Vinskom cestom do humanosti i dobrote” za kojeg su se itekako zanimali. Mnogo toga možemo i mi naučiti od njih, te zaista dobro dođe ovakva razmjena iskustava – zaključio je Bašić.

Categories: 2012

Skip to content