U povodu Međunarodnog dana invalida Udruga tjelesnih invalida „TOMS“  iz Trogira danas je obilježila ovaj dan. Manifestacija obilježavanja započela je u atriju gradskog Muzeja  gdje je otvorena izložba radova učenika O.Š. „Majstora Radovana“ a temom „Kako vidim osobu s invaliditetom“.

Izložbu je otvorila dogradonačelnica Vedrana Zelalija :
– Srećom u posljednje je vrijeme  puno humanitarnih izložbi u našem gradu. Ova  je izložba još jedan pokazatelj da Grad Trogir i građani imaju senzibilitet prema osobama s invaliditetom. Postava izloženih radova pokazuje da se naši najmlađi  od samog početka odgajaju u duhu humanosti,  i da znaju potrebitima pružiti  ruku pomoći, kazala je Zelalija.

Manifestacija se nastavila na gradskom trgu u suradnji s Udrugom „Trogirski kogo“ koja je pripremila sedamsto porcija crnog rižota i domaćih rezanaca s teletinom koje su se nudile građanima po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Dvije velike teče postavljene u gradskoj loži na središnjem trgu razgrabile su se za nekoliko sati.

Obilježavanju Dana invalida pridružio se i gradonačelnik Trogira Damir Rilje.
– Udruga TOMS je i ovu godinu dala nemjerljiv doprinos obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Grad Trogir u mnogočemu surađuje i u brojnim projektima podupire udrugu  TOMS koja se itekako skrbi za potrebite. Raznim manifestacijama poput ove članovi udruge TOMS doprinose kvaliteti življenja osoba s posebnim potrebama. Uostalom, kao društvo smo jaki i organizirani onoliko koliko se skrbimo za potrebite članove kako bi oni bili integrirani i mogli ravnopravno sudjelovati u društvu, kazao je gradonačelnik Rilje.
Novac prikupljen od humanitarnog domjenka, kako ga je nazvao predsjednik „TOMS-a„ Ivica Bašić, namijenjen je Centru djece s invaliditetom „Dječji osmjeh“ koji djeluje pri „TOMS-u“.
Učenici O.Š.“Petar Berislavić“  pripremili su kolače, a svoje radove  nudili su iz Udruge djece s invaliditetom „Kamenčić“ iz Šibenika koje je „TOMS“ pozvao u goste, a s kojom održava višegodišnju dobru suradnju. U svojim  prostorijama „TOMS“ je organizirao okrugli stol na kojemu se govorilo o problemima  invalida na lokalnoj i državnoj razini.

Categories: 2012

Skip to content