PROJEKTNE AKTIVNOSTI

PROSINAC 2022.

Treće tematsko predavanje programa “Klubovi korisnika – klub Aktiv“

U prostorijama naše Udruge se dana 19.12.2022. godine, a u sklopu provedbe treće godine programa pod nazivom „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ održalo treće po redu tematsko predavanje o socijalnim uslugama. Voditeljica Kluba korisnika ponudila je sudionicima predavanja informacije o vrstama socijalnih usluga, njihovom karakteru, pružateljima istih, planiranju i razvoju, a prema Zakonu o socijalnoj skrbi (Narodne novine broj: 18/22, 46/22, 119/22) i drugoj pravnoj stručnoj literaturi. Navedeno predavanje je predstavljalo dodatak predavanju kojeg je voditeljica programa Martina Perić iz stručne službe Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize održala dana 17.10.2022. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

STUDENI 2022.

Drugo tematsko predavanje treće godine provedbe programa “Klubovi korisnika – Klub Aktiv”

Dana 30.11.2022. godine u prostorijama naše Udruge, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize je održao tematsko predavanje na temu asistivne tehnologije, a u sklopu provedbe treće godine programa „Klubovi korisnika – klub Aktiv“. Voditeljica navedenog programa je informirala sudionike predavanja o pojmu i vrstama asistivne tehnologije, njenoj relevantnosti u svakodnevnom funkcioniranju djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji te prikazala zaključke istraživanja o asistivnoj tehnologiji provedenih na području Republike Hrvatske. Nakon predavanja prisutne osobe su nastavile diskusiju iznoseći svoja iskustva s asistivnom tehnologijom te moguća rješenja povećanja njene dostupnosti.

 

 

 

 

 

 

LISTOPAD 2022.

Klubovi korisnika – klub Aktiv (Klub korisnika) je program koji za opći cilj ima prevenciju institucionalizacije osoba s invaliditetom unaprjeđivanjem i proširivanjem socijalnih usluga i razvojem novih socijalnih usluga u županijama na području Republike Hrvatske.

Korisnici Kluba korisnika u sigurnom i poticajnom okruženju aktivno sudjeluju u grupama za učenje socijalnih vještina (razvoj socijalnih vještina, aktivnog slušanja i govora, iskazivanja osjećaja), grupama za kvalitetno provođenje slobodnog vremena (likovne radionice, keramičke radionice, radionice izrade fotografija, hobi radionice – ručni rad, izrada nakita, izrada ukrasnih predmeta, izrada suvenira), grupama za terenske i rekreacijske aktivnosti (jednodnevne terenske aktivnosti u prirodi i rekreacijske aktivnosti – tjelovježba, kuglanje šah) i grupama za podršku (osnaživanje za suočavanje sa svakodnevnim izazovima, učenje vještina samozastupanja, samoodređenja i samopoštovanja).

U sklopu provedbe treće godine navedenog programa u prostorijama naše Udruge dana 17.10.2022. godine su održana predavanja od strane stručnog tima nositelja programa, Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize. Mirjana Markovinović, izvršna direktorica HSUCDP je prisutnim korisnicima održala uvodno predavanje o programu, a voditeljica programa Martina Perić je održala tematsko predavanje pod nazivom „Izmijenjene odredbe u Zakonu o socijalnoj skrbi.“ Sudionici predavanja su informirani o dosadašnjoj provedbi programa i budućim programskim aktivnostima unutar UTI TOMS, a zatim su upoznati s novim odredbama Zakona o socijalnoj skrbi (NN: 18/22, 46/22, 119/22). Nakon predavačkih izlaganja i diskusije prisutnih korisnika izvršen je uvid u Izvješće o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatsko.

Pozivamo sve zainteresirane osobe na uključivanje u aktivnosti Kluba korisnika!

Categories:

Skip to content