U srijedu, 27.ožujka 2019. u Gradskoj vijećnici održana je prva medijska konferencija projekta Zaželi promjenu!

 

Na konferenciji su predstavljene aktivnosti projekta koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. “Zaželi – Program zapošljavanja žena” prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava.

Na početku konferencije, sve prisutne je pozdravila voditeljica projekta Aleksandra Makrić koja je ukratko iznijela osnovne informacije o projektu, zahvalivši se svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji.

Prisutne je zatim pozdravio Predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS koji je izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da su u sklopu projekta zaposlene dvije žene s invaliditetom.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera, načelnik Općine Marina Ante Mamut i zamjenik gradonačelnika Grada Trogira Viktor Novak kao i predstavnica Centra za socijalnu skrb Trogir Alenka Guina.

Svi prisutni složili su se kako je riječ o projektu koji ima višestruku korist, s obzirom da su trenutno zaposlene 24 žene iz kategorije teže zapošljivih, te da svojim radom direktno doprinose povećanju kvalitete života za oko 100 krajnjih korisnika projekta, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju i osoba s invaliditetom. Posebno su naglasili značaj projekta za korisnike u ruralnim područjima i otocima Drvenik Mali i Drvenik Veliki.

Na konferenciji su bile prisutne i sve zaposlene žene kao i nekoliko korisnika u projektu koji su podijelili svoje dojmove nakon 4 mjeseca provedbe projekta.

Skip to content