Nakon što je Udruga tjelesnih invalida TOMS 15. srpnja potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici” – faza III u sklopu ESF operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013″, danas je s partnerima na provedbi projetka tijekom tiskovne konferencije u Gradskoj vijećnici potpisan i Sporazum o partnerstvu. Iz spomenutog fonda Udruga će dobiti 1.460.370,07 kn Europskog socijalnog fonda kojim će se financirati projekt “Dječji osmijeh osnažuje obitelj”. Projekt je nastavak ranijeg projekta „Dječji osmijeh” – poludnevni boravak za djecu s teškoćama u razvoju, financiranog iz pretpristupnog fonda IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala i omogućuje nastavak usluga na lokalnoj razini uz direktnu podršku nezaposlenim članovima obitelji djece s teškoćama u razvoju u jačanju njihove zapošljivosti. Projekt “Dječji osmijeh osnažuje obitelj” ima za cilj unaprijediti mogućnosti zapošljavanja 40 članova obitelji koji skrbe o djeci s teškoćama u razvoju s područja Trogira, Kaštela, Okruga, Marine i Segeta koji se često zbog skrbi o djetetu odriču vlastite karijere i redovito su smanjene ekonomske aktivnosti te promicati pomirenje njihovog poslovnog i obiteljskog života razvojem novih i unaprijeđenjem kvalitete postojećih socijalnih usluga u zajednici.

Nositelj projekta je Udruga tjelesnih invalida TOMS, a partneri u provedbi su:
–   Grad Trogir
–   Učilište Vita Cognita iz Zagreba koje će provesti aktivnosti vezane uz jačanje kapaciteta stručnog osoblja zaposlenog u poludnevnom boravku
–   Selectio d.o.o, savjetnička kuća specijalizirana za područje upravljanja ljudskim resursima koja ima bogato iskustvo u području razvoja ljudskih potencijala, a posebice pružanja podrške u obliku karijernog savjetovanja za ranjive skupine na tržištu rada.

Categories: 2015

Skip to content