Petu godinu za redom udruga tjelesnih invalida TOMS priključuje se humanitarnoj akciji prodaje svijeća čiji je prihod namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju s područja grada Vukovara. Akcija se simbolično održava 18.studenog na dan sjećanja na žrtve Vukovara. Ove godine su u akciji sudjelovale 4 udruge s našeg područja; Udruga tjelesnih invalida grada Sinja, Udruga osoba s invaliditetom “Agape” iz Omiša, Udruga osoba s invaliditetom Split i Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira.

U Trogiru su se u ovu akciju već tradicionalno uključile dvije osnovne i dvije srednje škole koje su učenicima prodavale bonove udruge TOMS s kojima su učenici u ponedjeljak 18.studenog od 17:00 sati dolazili na gradski trg te su u zamjenu za bon dobivali svijeće. Osim učenika, svijeće su kupovali i građani grada Trogira te su ih svi zajedno palili u 17:30 na gradskom trgu uz prigodni program.

Sav prikupljeni prihod od prodaje svijeća namijenjen je djeci s poteškoćama s područja grada Vukovara, a točan iznos ćemo objaviti naknadno jer još nismo prikupili sav novac. Drago nam je da smo bili dio ove akcije te se nadamo da će se akcija nastaviti i idućih godina, i kao sjećanje i kao pomaganje potrebitima.

Categories: 2013

Skip to content