Udruga tjelesnih invalida TOMS 06.09. 2021. s početkom nove školske godine, potpisala je ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za projekt „Asistent u nastavi“ 2021./2022. u iznosu od 465.081,50 kuna. Projekt ima za cilj osnažiti uključivanje djece s teškoćama u razvoju u redovne škole kroz jačanje sistematske podrške u nastavi, odnosno zapošljavanjem asistenata u nastavi.

Time se unapređuje kvaliteta školovanja djece s teškoćama u razvoju i djece urednog razvoja u redovnim osnovnim školama. Uloga asistenta u nastavi je pomoći djetetu s posebnim edukacijskim problemima. Na taj način boravak u školi je djetetu manje stresan. Ovisno o potrebama, asistent pomaže djetetu pri pisanju, čitanju, vježbanju, objašnjavanju, pomoći pri spremanju torbe i slično. Projektom su obuhvaćene dvije osnovne škole s područja grada
Trogira, jedna s područja općine Marine, jedna s područja općine Okrug i jedna osnovna škola koja se nalazi na Visu i Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći Split za ukupno 10 djece kojima asistenti pomažu pri realizaciji nastavnog procesa u cilju poboljšanja socijalne uključenosti djece s posebnim potrebama u redovan odgojno obrazovni sustav.

Skip to content