Udruga tjelesnih invalida TOMS počela je s realizacijom aktivnosti u okviru projekta “Dječji osmijeh”.

Projekt financira Europska unija iznosom od 135.036,78 EUR (89,44% ukupnog proračuna), provodi ga Udruga tjelesnih invalida TOMS, a partneri projekta su grad Trogir, Hrvatski Zavod za zapošljavanje –
Područni ured Split i Otvoreno učilište Trogir.

Projekt se financira u okviru IPA programa — komponenta IV: Razvoj ljudskih potencijala, grant shema: “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici”

Projekt će stvoriti model organizirane skrbi za djecu s teškoćama u razvoju u obliku poludnevnog centra koji će omogućiti obiteljima da zadovolje specifične potrebe djece. Centar će se nalaziti u Trogiru, ali će usluge biti dostupne za djecu s područja Trogira, Marine, Okruga i Segeta. To će biti mjesto gdje djeca mogu provesti nekoliko sati dnevno u sigurnom i poticajnom okruženju, a također će se osigurati dodatne usluge kao što su obrazovanje, govorna terapija i rehabilitacija. Pored toga, Centar će pružati i usluge povremenog čuvanja djece u Centru ili posjete u kući korisnika koje će se kreiratiprema individualnim potrebama i mogućnostima, a uključuju i edukaciju roditelja i članova obitelji u provedbi jednostavnijih rehabilitacijskih postupaka.

Jedna od projektnih aktivnosti ima za cilj procjenu potreba obitelji djece s teškoćama u razvoju. Procjena potreba je proces koji nam pomaže prikupiti relevantne informacije, upoznati obitelji i razumjeti njihove potrebe i prioritete kako bismo bili u stanju kreiratii osigurati prave usluge u pravo vrijeme.

Ovim putem pozivamo sve roditelje djece s teškoćama u razvoju da nam se jave i pomognu u kreiranju usluga Centra.

Categories: 2013

Skip to content