Ulaganje u budućnost

Europska unja

 

Dana 13.studenog 2013. U 10:00 sati u prostorijama udruge TOMS održan je sastanak s nezaposlenim osobama s invaliditetom koje se uključuju u edukaciju za zanimanje“Njegovatelj/ica“. Riječ je o provedbi aktivnosti u sklopu projekta Poludnevni centar za boravak djece s poteškoćama u razvoju „Dječji osmjeh“  kojeg provodi udruga TOMS, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Gradom Trogirom te Pučkim otvorenim učilištem Trogir. Projekt  u okviru IPA programa – komponenta IV: Razvoj ljudskih potencijala, Grant shema: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“ je financiran od strane Europske unije iz Europski socijalni fond iznosom od 135.036,78 EUR(89,44% ukupnog proračuna) u trajanju od 18 mjeseci.

Ovaj projekt će stvoriti model organizirane skrbi za djecu s teškoćama u razvoju u obliku poludnevnog centra koji će obiteljima omogućiti da zadovolje specifične potrebe djece. To će biti mjesto gdje djeca mogu provesti nekoliko sati dnevno u sigurnom i poticajnom okruženju, a također će se osigurati dodatne usluge kao što su obrazovanje, govorna terapija i rehabilitacija.

U projekt su uključene nezaposlene osobe s invaliditetom iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Nakon što smo kontaktirali sve osobe s popisa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te obavili obavijesne razgovore s njima, odabrali smo 9 kandidata koji se uključuju u program edukacije za zanimanje „Njegovatelj/ica“ te 18.studenog započinju pohađati nastavu u Pučkom otvorenom učilištu Trogir. Danas smo okupili polaznike na zajednički sastanak kako bismo ih uputili na edukaciju te kako bi potpisali izjave kojima se obvezuju na redovno pohađanje nastave i sudjelovanje u programu edukacije do njenog završetka.  Po završetku edukacije odabrati ćemo četvero polaznika koji se pokažu najboljima tijekom edukacije te ćemo ih zaposliti u centru za poludnevni boravak djece s poteškoćama u razvoju„Dječji osmjeh“. Na ovaj način ćemo poboljšati kvalitetu usluga koje će se pružati u centru, priključujući timu stručnih suradnika njegovatelje koji će se u potpunosti brinuti o djeci kako bi im boravak u centru učinili ugodnijim i korisnijim.

Još jednom pozivamo sve roditelje djece s poteškoćama u razvoju s područja Grada Trogira i okolnih općina da se jave u udrugu TOMS, ukoliko imaju potrebu za korištenjem usluga koje će se pružati u centru, svakodnevno ili povremeno.

Roditelji se mogu javiti u udrugu TOMS svakim radnim danom u vrmenu od  8:00 do 14:00 sati:

          Osobnim dolaskom na adresu Ribarska 3, Trogir

          Mailom na adresu: utit@st.htnet.hr

          Telefonom na broj:881-324

Categories: 2013

Skip to content