Prošlog vikenda 16.i 17.studenog naša je Udruga posjetila prijatelje u Bosni i Hercegovini te prilikom posjeta potpisala ugovor o međusobnoj suradnji s uglednom organizacijom „Međunarodni forum solidarnosti Emmaus „ sa sjedištem u Doboj Istoku.  Predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić, četiri zaposlenika udruge i jedan član upravnog odbora primljeni su u subotu oko 12 sati u centralni ured organizacije Emmaus u Doboj Istoku. Nakon velikodušne dobrodošlice naših prijatelja, odveli su nas u njihov Prihvatni centar „Duje“ kako bismo na licu mjesta vidjeli s čime se oni zapravo bave. Za razgledavanje centra trebalo nam je nekoliko sati tokom kojih nas je voditelj njihovog centra proveo kroz sve objekte unutar kompleksa prihvatnog centra upoznavajući nas sa osobljem i većinom štićenika. Teško je opisati i prenijeti naše dojmove nakon posjeta ovom centru. Možemo reći da smo svi zajedno bili jako ugodno iznenađeni radom zaposlenika ove organizacije, načinom na koji centar funkcionira , kao i ponašanjem i životom njihovih štićenika, što je na kraju i rezultat truda i rada same organizacije.

Nakon posjeta prihvatnom centru vratili smo se u njihov centralni ured gdje nam je pomoćnica direktora gospođica Lejla Mešić u Sali za sastanke održala prezentaciju kako bi  nam pokazala čime se sve ova organizacija bavi. Nakon prezentacije predstavnici udruge TOMS bili su još više zadivljeni radom organizacije Emmaus.  Sastanak se završio potpisivanjem međunarodnog ugovora o suradnji između  predsjednika organizacije Emmaus Hamzalije Okanovića i predsjednika udruge TOMS Ivice Bašića. Ugovorom se definirala formalnost oko zajedničkih ciljeva ovih dviju organizacija, ističući onaj najvažniji-humanitarni rad kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć potrebna. Sretni smo što smo imali priliku upoznati se s radom ove organizacije koja nam je dala nove ideje i nadahnuća da se kao udruga nastavimo baviti humanitarnim radom i pomagati potrebitima na što je više moguće načina.

Nakon obavljene formalnosti potpisivanja ovog ugovora nastavili smo druženje s našim domaćinima uz večeru u njihovom restoranu unutar prostorija centralnog ureda. Večera je ujedno bila prilika za međusobno razmjenjivanje iskustava i ideja te iznošenje novih ideja oko kojih bi se ostavrila međusobna suradnja.

U nedjelju 17.studenog delegacija udruge TOMS posjetila je i Tuzlu gdje su nas dočekali predstavnici udruge Bridge-Tuzla, predsjednik gospodin Elmir Mujkanović  i koordinator gospodin Kenan Idrizović. Prilikom posjeta s domaćinima smo u nekoliko sati razmijenili iskustva i informacije o radu naših udruga. Domaćini su nas u nekoliko sati proveli gradom u kojem žive i djeluju te smo posjet zaključili dogovorom o budućoj međunarodnoj suradnji. Nakon posjeta Tuzli pri povratku smo se pozdravili s predstavnicima organizacije Emmaus u Doboj Istoku te smo se zaputili kući. U Trogir smo stigli u kasnim večernjim satima.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo velikodušnim domaćinima, našim prijateljima i suradnicima u Doboj Istoku i Tuzli te se nadamo da ćemo imati priliku ugostiti ih u našem gradu i biti njihovi domaćini.

Categories: 2013

Skip to content