Zaželi – podrška za život u vlastitom domu

PROJEKTNE AKTIVNOSTI

ožujak 2024.

Udruga tjelesnih invalida TOMS objavila je Natječaj za prijam u radni odnos osoba za pomoć i podršku u kući za starije i nemoćne osobe. Natječaj je objavljen na stranicama HZZ-a i otvoren je do 25.03.2024.

Natječaj_Zaželi Prevencija institucionalizacije

Izjava o suglasnosti za obradu podataka

siječanj 2024.

Dana 21. kolovoza 2023. godine Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ čiji je cilj povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi. Programom je predviđeno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama (65 i više godina) i osobama s invaliditetom (starijim od 18 godina) i to kroz organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, uz isporuku paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Udruga tjelesnih invalida TOMS je krajem siječnja 2024. godine s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Zaželi – podrška za život u vlastitom domu”, kodnog broja SF.3.4.11.01.0536.

Cilj projekta je povećati kvalitetu života starijih osoba na širem trogirskom području pružanjem podrške u kućanstvu i svakodnevnim aktivnostima. Provedbom projektnih aktivnosti, projekt teži doprinijeti smanjenju stope institucionalizacije starijih osoba i omogućiti im dostojanstven život u vlastitom domu. Također, projekt ima za cilj poboljšati socijalnu integraciju starijih osoba u zajednicu, osigurati da se osjećaju važno i uključeno te podići svijest o važnosti pomoći starijim osobama.

Categories:

Skip to content