Projekt „Trogirska učilica“ osigurava podršku u učenju za učenike od 1. do 4. razreda koji se iz različitih razloga suočavaju s teškoćama u učenju i svladavanju nastavnog gradiva. Provodi se u partnerstvu s OŠ Petar Berislavić.

Za uspješnu provedbu projekta zadužena je izvoditeljica glavne aktivnosti – pomoći u učenju, učiteljica razredne nastave.

S učiteljicom će surađivati i stručno osoblje zaposleno u Centru: logoped, rehabilitator i psiholog. Stručno osoblje bit će uključeno u  procjenu učenika, podršku i savjetovanje učiteljice u njenom radu, savjetovanje i potporu roditeljima te uključivanje učenika u terapije ako se za to ukaže potreba.

Vrijednost projekta je 78.009,90 kn, a u potpunosti ga financira Zaklada “Hrvatska za djecu”.

Veselimo se suradnji sa školom i pomoći učenicima!

PROJEKTNE AKTIVNOSTI

kolovoz 2020. 

Učiteljica je s učenicima za vrijeme školske godine radila na redovitom školskom gradivu te se učilo računati, pisati, čitati. Također, vježbala su se gramatička i pravopisna pravila. Rad se provodio u školi, Centru „Dječji osmijeh“ i jedan period preko video poziva. Čak i kad smo zbog pandemije morali ostati doma i tada smo uspješno rješavali zadaće i poteškoće.

S učiteljicom je surađivalo i stručno osoblje zaposleno u centru Dječji osmijeh, rehabilitator i psiholog te su se provela i testiranja koja će pomoći učeniku, roditeljima i učiteljima u njihovom daljnjem radu.

Aktivnosti podrške u učenju u ljetnim se mjesecima nastavljaju u Centru „Dječji osmijeh“. Učenici rado dolaze i sudjeluju u edukativnim i kreativnim aktivnostima kako bi „ostali u formi“ i što bolje se  pripremili za nastavak nove školske godine.

Categories:

Skip to content