Dana 18. studenog u 10:00 sati započela je edukacija za devet nezaposlenih osoba s invaliditetom za zanimanje njegovatelj/ica u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Trogir. Riječ je o provođenju projektne aktivnosti u sklopu projekta poludnevni centar za boravak djece s poteškoćama u razvoju „Dječji osmijeh“, kojeg provodi Udruga tjelesnih invalida TOMS, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Gradom Trogirom i Pučkim otvorenim učilištem Trogir koje provodi projektnu aktivnost educiranja nezaposlenih osoba s invaliditetom. Projekt u okviru IPA programa – komponenta IV: Razvoj ljudskih potencijala, Grant shema: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“ je financiran od strane Europske unije iznosom od 135.036,78 EUR(89,44% ukupnog proračuna) iz Europskog socijalnog fonda.
Predavač u ovom programu je naš sugrađanin dr. Mladen Pavić, ravnatelj Doma za psihički bolesne starije osobe, koji već nekoliko godina uspješno provodi ovaj program edukacije. Bitno je napomenuti da će se, po završetku edukacije, 4 od 9 polaznika direktno zaposliti u centru za poludnevni boravak djece s poteškoćama urazvoju, što je ovim projektom i predviđeno.
Svi polaznici će, nakon višemjesečnog educiranja, polagati ispit iz teorijskog i praktičnog dijela te će, ukoliko uspješno polože ispit, steći certifikat za zanimanje njegovatelj/ica. Ovime će pet polaznika, koji se ne zaposle u centru, povećati svoje šanse na tržištu rada.

Categories: 2013

Skip to content