U sklopu aktivnosti predviđenih projektom “Dječji osmjeh” Udruga TOMS je u petak 27.09.2013.održala konferenciju za medijeu gradskoj vijećnici grada Trogira. Ovim se projekt prezentirao široj javnosti kako bi odaslali poruku onima kojima je i namijenjen, raditeljima i starateljima djece s poteškoćama u razvoju s područja grada Trogira i okolnih općina.

Projekt u okviru IPA programa-komponente IV:Razvoj ljudskih potencijala, Grant shema:”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici” financiran od strane Europske unije iznosom od 135.036,78 EUR(89,44% ukupnog proračuna) kratko je uvodom predstavio predsjednik udruge TOMS, koja projekt i provodi, gospodin Ivica Bašić.Partneri projekta su Grad Trogir, Hrvatski zavod za zapošljavanje(Ispostava Split) i Pučko otvoreno učilište Trogir.

Ovim projektom se stanovnicima grada Trogira i okolnih općina pruža mogućnost da koriste usluge centra u obliku poludnevnog boravka kao modela organizirane skrbi za djecu s teškoćama u razvoju. To znači da će djeca moći provesti nekoliko sati dnevno u sigurnom i poticajnom okruženju uz dodatne usluge obrazovanja, govorne i fizikalne terapije te rehabilitacije. Osim navedenog, centar će pružati i potporu kod kuće, obrazložila je Aleksandra Makrić, asistentica na projektu.

Koliko je ovaj projekt značajan za Grad Trogir izložio je novinarima Joško Jarebić, iz upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i društvene djelatnosti Grada Trogira, naglasivši kako se na ovaj način prepoznao jedan od ključnih problema osoba s invaliditetom.

Pored svih pozitivnih čimbenika ovog projekta, važno je istaknuti i to da će se u sklopu njegovih aktivnosti izvršiti i program edukacije za 15 nezaposlenih osoba s invaliditetom iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. O samom programu edukacije više je nazočnima kazala Ruža Kovačević Bilić-voditejica obrazovnih programa Pučkog otvorenog učilišta Trogir, naglasivši važnost osposobljavanja za rad za moguće zaposlenje.

Ovom prilikom pozivamo sve roditelje i staratelje djece s teškoćama u razvoju da nas kontaktiraju kako bismo rad centra prilagodili Vašim potrebama.

Stavimo zajedno Vašoj i našoj djeci osmjeh na lice!

Kontakt: Udruga tjelesnih invalida TOMS

Ribarska 3, Trogir

Tel: 021/881-324

Categories: 2013

Skip to content