U četvrtak 17.10. u vremenu od 09:00-12:00 sati u prostorijama udruge TOMS u Trogiru održan je sastanak s predstavnicima  ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom s područja Grada Trogira i okolice.

Sastanku su prisustovali zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Boris Jakov Geričić i savjetnice  koji su zaprimali pritužbe osoba s invaliditetom i vršili individualna savjetovanja. Sastanku se odazvala nekolicina članova Udruge TOMS i predstavnica humanitarne Udruge za pomoć starijim i nemoćnim osobama “Bagulin” Katarina Kazoti Jerković.

Predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić okupljenima je iznio projekte, uspjehe,ali i probleme kod provođenja zakona s kojima se udruga susreće, kako na lokalnoj tako i na razini države.

Nakon sastanka zamjenik i savjetnice pravobraniteljice uputili su se u gradski ured gdje su se sastali sa zamjenikom gradonačelnika Grada Trogira gospodinom Šilovićem i pročelnikom za gospodarstvo, turizam i društvene djelatnost Grada Trogira Franom Žižkom kako bi iznijeli sve komentare, prijedloge i kritike gorućih problema osoba s invaliditetom koji su  na prethodnom sastanku iznijeti.

Zahvaljujemo se predstavnicima ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na ovom posjetu, te se nadamo da će ih ubuduće biti još.

Categories: 2013

Skip to content