Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada 2021. godine, Udruga tjelesnih invalida TOMS organizirala je šetnju gradom Trogirom i vježbanje s fizioterapeutkinjom Rajkom Bagarić.

Šetnja gradom našim starijim sugrađanima bila je od iznimne važnosti. Kada smo došli do kule Kamerlengo, fizioterapeutkinja je vodila vježbe prilagođene osobama starije životne dobi. Korisnici su vježbali uz asistenciju njegovateljica, a njima su se priključili i slučajni prolaznici. Nakon vježbanja uslijedilo je mjerenje tlaka i šećera što je našim korisnicima od iznimne važnosti. Po završetku aktivnosti, korisnici su se odmorili i osvježili sjedeći na klupicama uz more. Kad su se odmorili, krenuli su svojim domovima zadovoljno govoreći o svojim iskustvima.

Radosni radimo na aktivnostima kojima je cilj pomaganje i osiguranje kvalitete života osobama starije životne dobi. Naše djelovanje usmjereno je na integraciju osoba starije životne dobi u društvo te osiguranje kvalitete njihova života s ciljem produženja životnog vijeka.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca kako bi se naglasila važnost osiguranja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.

Skip to content