I ove godine Udruga tjelesnih invalida TOMS prigodno je obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se održava 03.prosinca. Dan je započeo prijemom djelatnika i članova Udruge TOMS kod gradonačelnika Grada Trogira Ante Stipčića u prostorijama Turističke Zajednice Grada Trogira.

Oko 10 sati u Gradskom muzeju Grada Trogira otvorena je izložba radova učenika dviju trogirskih osnovnih škola na temu „Kako djeca vide osobu s invaliditetom?“, koja se već niz godina otvara upravo na ovaj dan. Izložba je otvorena uz prigodne govore koje su okupljenima održali ravnateljica Muzeja Grada Trogira dr.Fani Celio Cega, gradonačelnik Ante Stipčić i predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivica Bašić. Radovi vrijednih učenika će se moći pogledati tijekom cijelog tjedna. Svečanu prigodu su uveličali i naši dragi prijatelji „Trogirski kanti“ koji su nas počastili pjesmom.

Nakon otvaranja izložbe djelatnici udruge TOMS s nekoliko učenika Osnovne škole „Petar Berislavić“ dijelili su građanima kolače na malom mostu koje su, već tradicionalno, obitelji učenika napravile za ovu prigodu.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u obilježavanju ovog dana te se nadamo da smo svi zajedno uspjeli, barem na neki način, senzibilizirati javnost na osobe s invaliditetom.

Categories: 2013

Skip to content