Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Muzeju grada Trogira otvorena je izložba nastala u suradnji Udruge tjelesnih invalida TOMS i OŠ Petar Berislavić na kojoj su izloženi učenički radovi na temu „Kako vidim osobe s invaliditetom” .

Izložbu je otvorio predsjednik udruge TOMS Ivica Bašić, a nakon njega nazočnima su se obratili ravnateljica Muzeja dr.sc. Fani Celio Cega, zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić i zamjenica načelnika Općine Okrug Bruna Dadić.

Kovačević Bilić se osvrnula na brojne projekte koje ova gradska vlast ima u planu kako bi poboljšala život osobama s invaliditetom. Pritom je naglasila kako će Grad Trogir i nadalje podupirati rad ove udruge koja ima veliki značaj za lokalnu zajednicu.

Bašić se zahvalio Muzeju grada Trogira i Maji Maljković Zelalija na organizaciji izložbe i pripremi plakata te OŠ Petar Berislavić i ravnateljici Editi Bratinčević te profesoru likovnog odgoja Kreši Peragi koji je inicirao svoje učenike i potakao ih na stvaranje 78 radova koje možete razgledati do 5. prosinca.

Otvorenje izložbe pjesmom su uveličali Nedo Kovačev i Miroslav Miše.

Program obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom nastavio se na zapadnom djelu malog mosta gdje su učenici OŠ Petar Berislavić, zajedno s članovima udruge TOMS, građanima dijelili kolače izrađene uz pomoć svojih mama i baka.

Uslijedio je okrugli stol na temu „Socijalizacija osoba s invaliditetom i njihova integracija u društvu“ na kojem su, uz članove udruge, sudjelovali predstavnici lokalnih zajednica te trogirskog Centra za socijalnu skrb .

Skip to content