Savez društava multiple skleroze Hrvatske organizirao je u Trogiru, u prostorijama Udruge TOMS, jednodnevni seminar na temu „Kako ostvariti socijalna prava oboljelih od multiple skleroze-umrežavanje s pružateljima socijalnih usluga u RH“.
Uz predsjednika SDMSH-a Slavka Peljića, seminaru su nazočili predsjednik udruge TOMS Ivica Bašić i članovi iste, te predstavnici gradskih ustanova koji su mogli poslušati zanimljiva izlaganja .
Tanja Malbaša, koordinatorica za međunarodnu suradnju u Savezu, predstavila je projekt suradnje Europske MS platforme i Saveza društava multiple skleroze Hrvatske na jedinstvenom registru oboljelih u Europi. Inače, Savez društava multiple skleroze Hrvatske u svom radu, kroz dvadeset županijskih udruga okuplja preko 2.500 osoba oboljelih od multiple skleroze i predstavlja svoje članove s ciljem promicanja, unapređenja kvalitete liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj i svijetu. Svojim Operativnim planom za 2013. godinu, između ostalog,  SDMSH radi na kontinuiranoj provedbi svih postojećih projekata i programa, pa tako i trogodišnjeg programa „SOS-MS telefon, Baza podataka-umrežavanje s pružateljima socijalnih usluga“ .  Udruga tjelesnih invalida “TOMS” zahvaljuje se Savezu društva multiple skleroze Hrvatske na održanom seminaru i prilici koju su nam pružili da se isti održai upravo u Trogiru.

Categories: 2013

Skip to content