U sklopu trogodišnjeg programa “Zajedno u zajednici” financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida organizirao je od 10-12.listopada u Omladinskom hostelu Zadar II. Simpozij  za voditelje udruga osoba s invaliditetom. Simpoziju je prisustvovao član Udruge TOMS i Nadzornog odbora Stjepko Petrić.

Simpozij je otvoren u četvrtak 10.listopada uvodnim riječima predsjednice HSUTI-a Jozefine Kranjčec. O jedinstvenom registru OSI-a okupljenima je govorio dr.sc. Tomislav Benjak iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dok im je informatičke upute o korištenju programa za registraciju članova u Jedinstven registar pojasnio Zvonimir Carek iz tvrtke Info-impero. O Novom zakonu o rehabilitaciji nazočnima je kazala načelnica sektora Sanja Major, a o zapošljavanju OSI viša upravna savjetnica(MRMS) Zrinka Špoljarić.  Za kraj prvog dana Simpozija govorilo se o reformi invalidskih mirovina.

Drugi dan je započeo izlaganjem konzultantice za neprofitni sektor Nataše Škrbić na temu “Uvođenje standarda kvalitete za provođenje socijalnih usluga”.  U posljepodnevnim satima okupljenima je predavanje pod nazivom “Upravljanje stresom” održala prof.def. Ana Ivančan.  Na kraju je načelnica sektora za OSI Zvjezdana Bogdanović(MSPM) govorila na temu “Jedinstveno tijelo vještačenja, pružanje socijalnih usluga i novi zakon o socijalnoj skrbi” uz pozitivne primjere iz prakse udruga OSI.

Posljednjeg dana održavanja simpozija, u  subotu 12.listopada, u jutarnjim satima sastavljen je Zaključak sa Simpozija 2013.godine. Nakon toga, sudionici su imali organizirani izlazak u grad te njegovo razgledavanje uz pratnju vodiča. Nakon zajedničkog ručka, sudionici su se uputili svojim kućama.

Categories: 2013

Skip to content