Tijekom predivnog sunčanog jutra, u nedjelju (4.10.) u parku Malarija u povijesnoj jezgri grada Trogira, Udruga TOMS je organizirala “Drugi susret” djece s poteškoćama u razvoju kojeg će svi prisutni dugo pamtiti.

« of 2 »

Toliko veselja, smijeha i pozitivnih emocija slilo se tog dana među naše najmlađe članove prisutnih udruga. Ovoj predivnoj i hvalevrijednoj manifestaciji odazvale su se Udruga “Kas” iz Siska, Udruga “Sunce” iz Makarske, Udruga “Prijatelj” iz Omiša, Udruga “Mali princ – Iskra svjetlost” iz Splita te domaćin igara Udruga “TOMS”.

Donator igara koje su se odvijale u parku bio je HEP d.o.o.

Udruga TOMS je sa svojim terapeutima i ostalim djelatnicima organizirala tzv. “Igre mladih” te je za sve prisutne članove pripremila nagrade i ostale zanimljive poklone. “Igre mladih” sastojale su se od streljaštva, košarke, kuglanja, badmintona, pikada i mnogih drugih koje su bile veoma zanimljive djeci i ostalim članovima.

Udruge su se između sebe natjecale u igrama gdje su prisutni sudci zapisivali ostvarene poene te ih na kraju zbrajali u konačne bodove. Tijekom pauze uslijedila je i latinoamerička glazba s plesnim koracima zumbe koje je vodila rehabilitatorica Udruge TOMS, Mira Buble Ćudina.

Nastao je pravi urnebes. Na veliko oduševljenje svih prisutnih Mira je rasplesala cijeli park te su svi sa velikim zadovoljstvom pratili njezin ritam, podizali ruke i pljeskali. Bilo ih je uistinu teško vratiti na svoja mjesta te su neki i dalje ostali plesati ponavljajući naučene plesne korake.

Udruga TOMS je također na samom početku pripremila i doručak za sve prisutne, a nakon igara i ručak te desert gdje su se svi zasadili kolačima. Na samom kraju uslijedilo je proglašenje pobjednika iz pojedinih igara te dodjela medalja i poklona svim prisutnim članovima udruga.

Predsjednik Udruge TOMS, Ivica Bašić, zahvalio se svima te je rekao da mu je želja da susret preraste u tradiciju.

Rastanak je bio težak posebno onima koji su stekli i nove prijatelje. Vidimo se ponovo! Bilo nam je super! – dovikivali su jedni drugima. Valja napomenuti da se cijela manifestacija odvijala po epidemiološkim uvjetima te se prije ulaska svim prisutnima izmjerila temperatura tijela, dezinficirale ruke i podijelile zaštitne maske.

Autor: D.D.

Izvor: Dalmacija Danas

 

Skip to content