Udruga tjelesnih invalida TOMS, u suradnji sa svojim partnerima Centrom za socijalnu skrb Trogir, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Split, Gradom Trogirom te općinom Marina, započela je s provedbom projekta Zaželi promjenu!

Navedeni projekt odobren je u okviru Poziva  „Zaželi – program zapošljavanja žena“, a u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena.

Ukupna vrijednost projekta je 4.125.973,80 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali čiji je osnovni cilj pridonijeti rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj.

Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 06. prosinca 2018. do 05. svibnja 2021. godine.

Aktivnostima projekta Zaželi promjenu! omogućuje se:

  • Pružanje potpore i podrške u kućanstvu te skrb o 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Trogira, općina Marina, Okrug i Seget, s posebnim naglaskom na pomoć stanovnicima u ruralnim sredinama zaleđa Trogira, Segeta i Marine, te na otoku Drveniku.
  • Zapošljavanje 25 žena, u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s područja grada Trogira te općina Marina, Okrug i Seget (predviđeno trajanje radnog odnosa je 24 mjeseca uz probni rok od 3 mjeseca)
  • Individualno karijerno savjetovanje te radionice jačanja mekih vještina te vještina za podizanje zapošljivosti za 25 zaposlenih žena
  • Edukacija za 20 žena iz područja od njihovog profesionalnog interesa, u vrijednosti do 7.000,00 HRK po osobi
  • Osiguravanje materijalnih uvjeta za provedbu aktivnosti pri pružanju potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju (nabava higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za koje će zaposlene žene skrbiti).

Uvjet kojeg korisnici moraju ispunjavati da bi sudjelovali u projektu jest da im predmetna usluga potpore i podrške nije osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora.

Za više informacija kao i za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu : Aleksandra Makrić, voditeljica projekta